Boros László 

2020.05.22

Vezető szervezetfejlesztési tanácsadó, senior tréner

Szakmai hitvallásom

"A leghatékonyabban úgy lehet megtenni valamit, ha megtesszük"
Amelia Earhart

1994-től 2001-ig kereskedelmi területen dolgoztam FMCG multinacionális vállalatoknál területi képviselőként, területi vezetőként és Group Key Account Managerként - folyamatosan tanulva a kereskedelmet, képezve magamat. 2001-től 2004-ig Közép-Kelet Európa legnagyobb tréning- és tanácsadó vállalatánál folytattam, ahol második generációs trénerként kezdtem, majd Sales vezetőként is dolgoztam. Megtanultam az elméleteket és az akkori gyakorlati tapasztalataimmal ötvözve tartottam vezetői és kereskedelmi képzéseket. 

Ekkor már tudtam, hogy mikor mit kell tennem, hogyan kell cselekednem vezetőként. 2005-től 2010-ig ismét Sales vezetőként vállaltam feladatot a kereskedelemben, ahol lehetőségem volt piacvezető cégek értékesítési szervezeteit felépíteni és sikeresen üzemeltetni. Ekkor már alkalmaztam az elméleti hátteret a vezetői kommunikációmban, kiválasztásban, csapatépítésben, motiválásban, teljesítményértékelésben, konfliktuskezelésben is. Így tapasztaltam meg, hogy mi az, ami igazán működik az elméletekből, mit lehet gyakorlati szinten is alkalmazni. Ebben az időszakban már nem csak használtam a tudást, hanem ennek szellemében képeztem, tanítottam is munkatársaimat. 

2010-től újra a képzési piacon kamatoztatom elméleti és gyakorlati ismereteimet szervezetfejlesztő tanácsadóként, trénerként. 20 év munkában eltöltött év után elmondhatom magamról, hogy az elméleti és gyakorlati mix tett engem olyan hiteles képzési szakemberré, szervezetfejlesztővé, aki a képzések elméletéből ki tudja szűrni a valóban használható, gyakorlatba átültethető eszközöket; és aki saját gyakorlati tapasztalatain, korábbi jó és hibás döntésein keresztül tudja átadni az ismereteket. 

Richard Bach amerikai író nagyon pontosan fogalmazta meg szervezetfejlesztőként, tanácsadóként végzett munkám fő motívumát: Hiszem, hogy az általam képviselt módszertan lehetővé teszi partnereim számára, hogy megtapasztalják, gyakorolják, és értőn használják, majd szakmai fejlődésük során képesek legyenek továbbadni az általam közvetített tudást.

Profillapom és tapasztalataim: