Gara Kata

2020.05.22

Lightsome partner, szupervízor-coach, angol nyelvű tréner

"Mindenkinek lehetősége van arra, hogy befolyást gyakoroljon a saját valóságára" Csíkszentmihályi Mihály


Haladó újrakezdő és lelkes útkereső vagyok, kiemelten fontos számomra a tudatosság, a felelősség a humor és az egyensúly. Hiszem, hogy boldogságunk, sikereink és kudarcaink elsősorban saját döntéseink függvényei, ezért lehetőség szerint mindent megteszek, hogy jól döntsek, és ebben támogatom ügyfeleimet is.

Érdekel a világ, és mindennél jobban érdekel benne az ember. Az ember működése, motivációi, kapcsolódásai ...

Főállású anyaként kezdtem pályafutásomat, és ez a "fordított karrier" sok mindent meghatározott számomra: az értékrendet, a súlypontokat, - az egyensúlyt. Gyermekeim születése után kezdtem "tovább" tanulni, amit azóta sem hagytam abba. 2001-ben elvégeztem az angol szakot, hogy aztán megtapasztaljam, milyen nagyszerű dolog tanítani.

A tanítás szeretete megmaradt, az oktatáshoz ma is több szálon kapcsolódom, de néhány év után új irányt vett az életem. A Külgazdasági és Külügyminisztériumban - nemzetközi kapcsolatok szakértőként (MA) - összesen 17 évig dolgoztam különböző területeken, illetve diplomataként, konzulként, majd vezető konzulként külföldön teljesítettem szolgálatot. 11 év alatt három ország öt városában élni, megismerni rengeteg embert, foglalkozni érdekképviselettel, kulturális diplomáciával, munkaszervezéssel, képzésekkel, kapcsolatokat építeni, egy folyton változó közegben vezetőnek lenni olyan tapasztalat, amelyre jelenlegi munkám során is támaszkodom.

2014-ben kezdetem a személyiségfejlesztéssel komolyabban foglalkozni, majd 2017-ben szereztem szupervízor-coach diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. Azóta egyéni és csoportos szupervíziós és coaching folyamatokat vezetek, illetve rendszeresen tartok tréningeket különböző témákban. Az időgazdálkodás, a stressz- és konfliktuskezelés, és az önismeret- illetve reziliencia fejlesztés területén van a legnagyobb tapasztalatom.

Hitelesen csak azt tudom képviselni, amit megéltem, és amiben mélyen hiszek. Csíkszentmihályi Mihály gondolata személyes mottómmá vált, amelynek üzenetét szeretném eljuttatni egyéni és céges partnereimhez, támogatni őket abban, hogy felfedezzék a saját magukban rejlő potenciált, a lehetőséget a továbblépésre, fejlődésre, kiteljesedésre.

Profillapom és tapasztalataim: