Médiamegjelenések


2020. július 24.

Ezúttal nem mi kérdeztünk. Boros Lászlóval, vezető szervezetfejlesztési tanácsadónkkal készült az alábbi interjú:


A karantén-interjúk után engem kérdezett régi kedves osztálytársam, a Fejér Megyei Hírlap Nívódíjas újságírója, Sági Zoltán a munkámról. Köszönöm neki. Az általa írt cikk 4500 karakterébe nem férhetett bele minden, amit szeretettem volna megosztani "szenvedélyemről", a szervezetfejlesztésről. Higgyék el, órákig tudnék mesélni. 

Az a nagyszerű a szervezetfejlesztésben, hogy szerteágazó területen, rendkívül sokrétű tudást és folyamatos fejlődést, megújulást követel. Nem csak a partnereimtől, tőlem is. Minden korábbi munkám, minden tapasztalatom, még a keserű tapasztalatok is ebbe az irányba tereltek. Kb. 10 éve tudom, hogy a tréningek, a coaching egy-egy részterülete csupán annak a nagy egésznek, ami távlati gondolkodást, strukturált látásmódot és egyéni megoldásokat igényel. A lehető legjobb döntésem volt, hogy 6 évvel ezelőtt kiléptem a dobozomból és elindultam az utamon. Szakirányú tanulmányaim közben tudatosult bennem, hogy az elmúlt 20 évben vezetőként alkalmazott módszereim, az általam végrehajtott változtatások, újítások, átszervezések már akkor, egy-egy ösztönös szervezetfejlesztési projekt volt.

Legyünk akár kisvállalkozók, közép-, vagy nagyvállalatok vezető munkatársai, ügyvezetői vagy tulajdonosai, mindig érdemes feltenni magunknak a kérdést: 

"Lehet-e jobban/egyszerűbben/könnyedebben/boldogabban/megélni a munkát és a mindennapokat? Ha ezen eltöprengünk, már tettünk egy lépést a megoldásaink felé.

A teljes beszélgetés itt olvasható.


Nehéz a munkatársak megtartása?