Mi a szervezetfejlesztés? 

A folyamat: Diagnózis, beavatkozás, megvalósítás, fenntartás


Szolgáltatásaink

SZERVEZETFEJLESZTÉSI TANÁCSADÁS

VÁLTOZÁS-MENEDZSMENT TÁMOGATÁS

VEZETŐFEJLESZTÉS ÉS KULCSKOLLÉGA FEJLESZTÉS, KÉPZÉSEK

KIVÁLASZTÁSAI PROGRAMOK - AC, DC


FLUKTUÁCIÓ-MENEDZSMENT/
MUNKATÁRS MEGTARTÓ PROGRAMOK 

ONBOARDING PROGRAM FEJLESZTÉSE


ÜZLETI MENTORÁLÁS, COACHING

HOME OFFICE/
HIBRID MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁS


KÉKGALLÉROS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAMOK


Szervezetfejlesztés a gyakorlatban

Te is tapasztaltad már, hogy nem elég egyszer elmondani valamit, hogy valóban átmenjen a gyakorlatba? Azt hiszem, otthon, a családunkban mindannyian tapasztaltunk hasonlót, de ez a munkában is pontosan így működik. A következő kékgalléros fejlesztéssel kapcsolatos történetem is erre mutat rá: ha változást akarsz elérni, bizony kevés, ha egyszer...

Diagnózis

A Lightsome Kft. csapata szervezetfejlesztőként, szervezet-optimalizálóként támogatja a vállalatok hatékonyságnövelő programjainak megvalósítását, változásmenedzsmentjét, vezetőik és kulcskollégáik fejlesztését, annak érdekében, hogy sikeresen alkalmazkodjanak a vállalati és munkaerőpiaci változásokhoz, kihívásokhoz.

Túllépve a megszokott tanácsadás és tréningszolgáltatás kereteit, integrált fejlesztőként segítjük partnereinket. A megfogalmazásra került probléma, cél vagy igény esetén, mi cégre szabottan a legmegfelelőbb eszközt, módszertant alkalmazzuk a leghatékonyabb fejlődés érdekében. Ennek megvalósításához nem sajnáljuk az előkészítő beszélgetésekre, interjúkra, felmérésekre az időt, hiszen célunk a testreszabott, egyéni, nem sablon megoldások kidolgozása partnereink számára.

Feladatunknak tartjuk, hogy hosszú távon partnereink képessé váljanak arra, hogy szervezet- és emberi erőforrás bázisukat hatékonyan képezve, a munkatársaik tudását folyamatosan fejlesztve, képességeiket kiaknázva érjék el sikereiket. Az ehhez vezető úton mi know-how átadóként, a folyamatok facilitátoraként működünk közre.

A szervezetfejlesztés a mi megközelítésünkben nem azt jelenti, hogy megmondjuk a mit és a hogyant megbízóinknak. A tanácsadás mindig egyedi folyamat, inkább együttgondolkodás, közös munka egy adott probléma, tevékenység, helyzet megvilágítása, a lehetséges megoldások felkínálása.

Beavatkozás

Megvalósítás, fenntartás

A közös munka lényege, hogy külső szemmel másként tekintünk a folyamatokra, a benne dolgozó munkatársakra, eszközökre. Nincs meg a szervezeti vakság, azaz nem építettünk fel falakat a problémák elé, a kollégák közé. Nem mondjuk meg, hogy mit kell másként tenni, hanem együtt gondolkodva, a megfelelő kérdéseket feltéve, a lehetőségeket megbeszélve jutunk el egy hatékonyabb munkavégzéshez.

Egyfajta konzultációs folyamat ez, mely kiterjedhet a klasszikus, vezetőket támogató tanácsadói feladatvégzésre; egy vezetői csapat mindennapi kommunikációjának felmérésére, majd fejlesztésére; egy szervezeti egység felépítésnek felülvizsgálatára, szervezeti egységek közötti együttműködés javítására, fejlesztésére; szervezeti átalakítás előkészítésére; kiválasztási folyamat kidolgozására; a kiválasztási folyamatban való részvételre is.

Fejlesztenéd a kulcskollégákat?